Bleckmann stapt over op Autostore

Bleckmann, dat vooral fulfilment biedt voor de mode- en lifestylesector, heeft een nieuwe Autostore-oplossing geïntroduceerd in haar distributiecentrum in Grobbendonk, België. Met dit opslag- en ophaalsysteem wil het haar logistieke processen versnellen en de opslag efficiënter maken.

Verschillende fulfilment-aanbieders werken al op basis van dit systeem. Het gebruikt tot zeven keer minder ruimte dan traditionele opslagmethoden en verhoogt daarmee de opslagcapaciteit. Dit zorgt voor minder kans op voorraadtekorten en een snellere verwerking van orders. Bovendien worden de artikelen verzameld door robots, wat de tijd vermindert die medewerkers nodig hebben om producten te verzamelen.

Autostore Bleckmann

Opslag in bakken, picking door robots

Een ander belangrijk kenmerk van het AutoStore-systeem is dat het de afhandeling van bestellingen automatiseert, van ontvangst tot verzending. Bleckmann wil hiermee de verwerkingstijd met 60% verkorten ten opzichte van het vorige systeem. De Autostore is zo geprogrammeerd dat het tijdens piekperioden de best verkochte artikelen snel toegankelijk maakt, wat vooral nuttig is tijdens drukke verkoopperiodes.

Verder is het energieverbruik van het systeem lager dan de bestaande oplossing; tien werkende robots verbruiken evenveel energie als een enkele stofzuiger en kunnen in het donker functioneren, wat extra energiebesparing oplevert door het uitschakelen van magazijnverlichting.

Bleckmann begint met een basisopstelling, maar verwacht deze verder uit te breiden als dit nodig is, zoals tijdens Black Friday. Het bedrijf is optimistisch over de potentiële verbeteringen in productiviteit en groeimogelijkheden die het kan bieden.

Over de auteur

Gerelateerde berichten