Bleckmann breidt uit met 2 locaties in VK

Het Europese fulfilmentbedrijf Bleckmann kondigt aan dat het twee nieuwe vestigingen toevoegt aan het netwerk in het Verenigd Koninkrijk. Daarmee komt de totale operationele capacititeit in dit land uit op 262.000 vierkante meter. Het bedrijf heeft nu 7 logistieke centra in het Verenigd Koninkrijk.

Bleckmann is een fulfilmentbedrijf dat zich specialiseert in fulfilment voor mode- en lifestylemerken. Naar eigen zeggen heeft het een omzet van 564 miljoen euro. Het is naast Europa ook aanwezig in de Verenigde Staten en Azië.

Twee nieuwe locaties toegevoegd

Op 1 juli neemt het bedrijf de logistieke activiteiten en het magazijn van concurrent Superdry over. Deze locatie heeft een oppervlakte van 50.000 vierkante meter. De ongeveer 240 medewerkers van de concurrent treden dankzij de overname in dienst bij Bleckmann.

Daarnaast is Bleckmann in mei begonnen met operaties in een distributiecentrum in Corby. Deze locatie heeft een oppervlakte van 55.000 vierkante meter. Het bedrijf wil hier 250 mensen aannemen.

Groei dankzij nieuwe klanten

Samen zorgen deze twee nieuwe locaties ervoor dat het fulfilmentbedrijf, met haar vijf andere logistieke centra in het land, een operationele capaciteit van 262.000 vierkante meter heeft in het Verenigd Koninkrijk. Volgens het bedrijf blijft het groeien doordat het nieuwe cliënten heeft.

‘Het Verenigd Koninkrijk is voor ons een belangrijke groeimarkt’

“Het Verenigd Koninkrijk is een belangrijke groeimarkt voor Bleckmann. In de afgelopen 4 jaar zijn we gegroeid van het bedienen van 5 cliënten in slechts 1 magazijn naar het beheren van de activiteiten voor 60 merken in 7 logistieke centra. Het laat zien wat onze capaciteiten zijn en hoezeer de Britse mode- en lifestylemarkt de Bleckmann-aanpak kan waarderen”, aldus Reinardt van Oel, COO België & VK bij Bleckmann.

Over de auteur

Gerelateerde berichten