Fulfilmentbedrijven

Wil je jouw magazijnwerkzaamheden uitbesteden? In Nederland zijn er verschillende fulfilmentbedrijven waar je de volledige opslag en orderverwerking aan kunt overlaten. Een overzicht met fulfilment centers voor online retailers, merken en groothandels uit het mkb.

Salesupply levert logistieke oplossingen voor groeiende e-commercebedrijven, met een internationaal netwerk van fulfilment centers en klantenservice-ondersteuning. Biedt lokale retouradressen in 17 landen en volledige verwerking, inclusief testing en refurbishing, via één systeem.

Zet als één van de eerste in Nederland robots in voor fulfilment. Naast logistiek biedt het logistieke klantenservice en betalingsafhandeling. Heeft fulfilment centers in en buiten Nederland. Geschikt voor bedrijven met minstens 5.000 orders per jaar. Onderdeel van Bpost.

Biedt crossborder fulfilment. Heeft magazijnen in Zweden, Polen, Duitsland, en het VK, met plannen voor Nederland. Het is onderdeel van PostNord, dat gespecialiseerd is in logistieke oplossingen naar en binnen Scandinavië.

Opgericht in 2017 in het Verenigd Koninkrijk. Heeft meerdere magazijnen in Nederland, Duitsland en Spanje. Binnen deze fulfilment centers creëert men micromagazijnen. De fulfilmentspeler verstuurt jaarlijks zo’n vijf miljoen pakketten, vooral binnen de EU.

Een fulfilment-bedrijf voor zowel groeiende als gevestigde bedrijven. Monta vereist minimaal 5.000 orders per jaar. Het promoot decentraal werken en heeft meerdere magazijnen in Nederland. Sinds 2000 is het ook actief in Duitsland en Engeland.

Nic. Oud is gespecialiseerd in direct mail en e-fulfilment. Zowel in losse mailings en pakketverzendingen als combinaties. Het werkt vanuit twee locaties in Noord Holland. Het bedrijf ondersteunt klanten bij alle logistieke processen.

Gespecialiseerd in webshoporders. Werkt vanuit Dordrecht met AutoStores en inpakmachines. Bedient zowel kleine als grote webwinkels en werkt voor verzending samen met DHL Parcel en Bpost.

PostNL, bekend als post- en pakketbezorger, beheert fulfilment-centra in Houten en West-Zaan voor respectievelijk reguliere webshops en de food-sector. Vereist minstens 10.000 jaarlijkse orders voor services zoals opslag en orderverwerking, verzendt binnenlandse orders exclusief met eigen dienst.

Sinds de overname van S&H in 2018, is DSV in Nederland een grote fulfilment-aanbieder voor online retailers, merken, groothandels en distributeurs. Naast fulfilment is DSV een grote vervoerder van goederen wereldwijd. Ook levert het eigen wms-software. DSV heeft kantoren in meer dan 90 landen.

, een fulfilment center van Copaco, heeft een warehouse van 50.000 m2 en biedt een cut-offtijd van 23.50 uur. Voor de opslag werkt het met een eigen online voorraadsysteem. Indien gewenst voorzien ze producten van verpakkingen op maat en toevoegingen zoals flyers of handgeschreven briefjes.

Ingram Micro's e-commerce tak, actief sinds de overname van Docdata in 2015, beheert logistiek voor grote webwinkels zoals Bol.com en de Bijenkorf, vereist minimaal 100.000 orders per jaar, en biedt een eigen wms-systeem plus diensten in opslag, orderverwerking, retourafhandeling, online marketing,

Biedt opslag, verzending, en retourafwikkeling voor retailers en groothandels. Inclusief speciale diensten zoals coderen en kleding bedrukken, zonder minimum orderaantal. Sinds 2020 is er Bringle voor kleinere webwinkels, werkend met een tegoedsysteem.

eWarehousing, opgericht in 2008, focust op administratieve afhandeling van webshoporders en biedt productfotografie aan. Zonder minimum of maximum orderaantallen kijkt het naar productaantal en omloopsnelheid.

Pondres uit Tilburg is gespecialiseerd in communicatie via verpakkingen en blijft handmatig picken en verpakken. Dit maakt gepersonaliseerde folders en geschenken mogelijk. Voor fulfilment bij Pondres is een minimum van tien orders per dag nodig.

HUSA Logistics uit Veendam, Boltalents uit Hoorn, en de Groningse startup Innosend zijn in 2024 samen Innostock gestart. Een nieuwe fulfilmentdienst, met 12.000 m2 ruimte, die maatwerk wil leveren. Zowel met artikelen met vreemde afmetingen, als met de logistieke diensten.